Obserwuj

AUTOMATYCZNE WYLOGOWANIE Z APLIKACJI

Przygotowaliśmy dla Ciebie kolejną nowość, która ułatwi Ci funkcjonowanie w Twoim lokalu, czyli możliwość ustawienia automatycznego wylogowania z aplikacji. Funkcja jest szczególnie przydatna ze względów bezpieczeństwa, gdy chcemy uniemożliwić komuś innemu niż aktualnie działającemu pracownikowi przedostanie się do kasy i wykonywanie czynności przy kasie.

Ustawienie automatycznego wylogowania jest zawsze wykonywane na danym tablecie i może być wykonywane tylko przez użytkowników z rolą menadżera i właściciela.

 

Jak to zrobić?

Przejdź do menu głównego aplikacji sprzedażowej Storyous POS, a następnie przejdź do zakładki Urządzenia. U góry zobaczysz swoje urządzenie. Jego numer to oznaczenie numeru tabletu zgodnie z naszym wewnętrznym systemem. Kliknięcie na niego przeniesie Cię do opcji ustawienia automatycznego wylogowania, które następuje zawsze po braku interakcji na tablecie w wyznaczonym czasie. Na przykład, jeśli ustawisz automatyczne wylogowanie po 30 sekundach, za każdym razem, gdy żaden przycisk nie zostanie kliknięty przez 30 sekund, użytkownik zostanie automatycznie wylogowany, a jeśli będzie chciał wykonać jakąkolwiek akcję przy kasie, będzie musiał zalogować się ponownie.

Automatyczne wylogowanie nastąpi tylko wtedy, gdy jesteś bez interakcji w sekcji sprzedaży aplikacji. Jeśli jesteś na innej karcie (na przykład w Urządzeniach, Liście paragonów itp.) lub jeśli otwarte jest okno dialogowe albo zamówienie, które nie zostało jeszcze potwierdzone lub opłacone, nie zostaniesz wylogowany z aplikacji.

 

1.png

2.png

3.png

4.png